lauantai 27. syyskuuta 2014

Taikinasta vauhtiin

 

Ensimmäiset päivät meni kouluun ja uusiin ihmisiin tutustuessa. Lopulta pääsimme leipomon puolelle ja tositoimiin.. Aloitimme perusteista. Miten laitteet toimivat, mitkä työt tulee tehdä päivän aikana, miten käyttäydytään luokassa jne. Mistä tavarat löytyvät ja mitä tarvitsemme oppitunneille mukaan. Fiilis on hyvä ja kaikki vaikuttavat olevan motivoituneita. Paras osio on tietysti kun pääsemme syömään tuotoksiamme! ;)
 
 
 
 
 
Hyvän taikinan tekeminen ei olekaan niin yksinkertaista kuin luulisi.. Oikeat lämpötilat, mittasuhteet, lepoajat jne. vaikuttavat yllättävän paljon lopputulokseen ja makuun. Tietenkin peruspullataikinan saa tehtyä kuka tahansa, mutta jotta taikinasta saa täydellisen toimivan niin vaaditaan yllättävän paljon. Hyvä muistisääntö peruspullataikinaan oli että aineksia tulee yhteensä yhdeksän, ja se että tietää miksi mitäkin laitetaan auttaa jo pitkälle. Kaikki saivat tunneilla monia uusia vinkkejä, ja tajusin itsekin etten ole tehnyt taikinaa ikinä niin hyvin kuin näillä tunneilla. Huomaa heti mausta! :)
 
Sämpylöiden tekovaiheita ja valmis lopputulos:)
 
Muovilla suojaaminen. Kotona tulee käytettyä aina liinaa, mutta muovi suojaa vielä paremmin :)
 
 
Valmiita pullia omenakaneli täytteellä!
 
Korvapuusteja matkalla uuniin.


                                          Ja viimeisenä vielä valmiit ihanat sämpylät! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti