perjantai 24. heinäkuuta 2015

Tiramisu

Mun ihana kaveri Heidi soitti mulle ja kriiseili että oli lupautunut tekemään Tiramisua uudelle deitille (tuleva poikaystävä siis :p) ja pyys voiko tulla leipomaan aamulla mun kanssa. En ole aikasemmin tehnyt tiramisua, ja mielessä oli vaan joku kahvilikööri ja että aika kalliiks tulee varmaan tää homma...
 
Noo , sitten selailtiin kaiken maailman eri blogeja ja nettireseptejä ja päädyttiin tekemään oma kokeellinen versio. Sovittiin että Heidi tulee kasilta aamulla autolla hakee mut kauppaan, (jotta keretään siis aamukahvittelee ja syömään jne. ) , ja tietenkin kumpikin halus nukkuu pidempään joten ysin aikoihin päästiin lähtemään.  Oon aina ihmetellyt miks jotkut on yhdeksältä aamulla ruokakaupassa?? Kauppa oli ihan täynnä porukkaa.
 
Noo, keksien kanssa oli sellanen vääntäminen ja kääntäminen. Mikä keksi nyt sopii ja miks ei löydy sitä tiettyä mikä jossain blogissa sanottiin jne. Lopulta päädyttiin ostamaan kahta eri keksiä, jotta päästään joskus ulos kaupasta.
 
 

Noihin kekseihin lopulta päädyttiin ! Sopi tosi hyvin ja varsinkin toi Bastognen kanelinmaku oli kiva lisä :)






- 4 kananmunaa
- 4 rkl sokeria
- 400 g mascarponea
- 2-3 rkl jälkiruokaviiniä
- 200 g keksejä
- 1 dl  vahvaa kahvia
- 150 g tummaa suklaata

Kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erotellaan kulhoihin. Keltuaisiin lisätään sokeri ja vispilällä vatkaus kevyeksi vaahdoksi. Joukkoon mascarpone ja vatkataan tasaiseksi.

Valkuaiset vatkataan sähkövatkaimella vaahdoksi. Valkuaisvaahto sekoitetaan mascarponevaahdon joukkon. Sitten lisätään viini ja sekoitetaan.







Läpinäkyvä lasinen kulho olis tälle hyvä. Meidän piti saada kummalekin oma tiramisu, ja ajateltiin että menee tollasessa kulhossa, koska siitä nostellaan vaan nätimpiin kippoihin kun syödään ! :D

Ensin lisätään massaa pohjalle ja päälle ripotellaan suklaata. Keksit dipataan kylmässä vahvassa kahvissa (laitettiin pakastimeen niin jäähty nopeesti..) ja asetellaan päälle. Tällaisia kerroksia voi tehdä niin monta kun haluaa ja vikaksi päälle tulisi jäädä suklaarouhetta Sitte jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi!

Valmiista ei keretty ottaa kuvaa kun oli taas sellanen vauhti päällä :;D Ensi kerralla sitten.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti