torstai 23. heinäkuuta 2015

Mangotuorejuustokakku

 
Oon tässä nyt miettinyt mitä tekisin tän mun blogin kanssa.. Tykkään kirjoitella tänne kaikenlaista, mutta toisaalta en tiedä mikä kiinnostaa muita, jos tää nyt ylipäänsä kiinostaa ketään? :D Päätin nyt kuitenkin jatkaa kuvien julkaisua vaihdon jälkeenkin.. Joskus kun kirjoitin blogia vuonna 2008 niin olis ollut fiksua säästää postaukset edes yksityisenä. Nyt ois niin ihana lukea mitä Sanni 16v täällä kirjoitteli :;D Mutta poistin blogin aina koska se oli mun mielestä ihan kamala, nolo ja kauhee. Ja mulla ei ollut niitä hienoimpia vaatteita eikä rahaa ostaa niitä. Himassa tuunailin jotain vanhoja paitoja ja esittelin mun kirppari löytöjä, kunnes tuli joku ilkee kommentti ja poistin koko blogin. Sitten perustin aina uuden blogin ja tein pari postausta, kunnes tuli taas ylitsepääsemätön kriisi ja poistin jälleen kaiken.
 
MUTTA nyt ajattelin että no stress.  Teki mieli leipoa vapaapäivänä jotain kivaa ja raikasta. Tässä hyvä mangokakun resepti siis ;) 
 
 
 

Mangotuorejuustokakku 24-26 cm vuokaan

Täyte:                                                                 Kiille:
4dl vispikermaa  (laktoositon)                           500g mangososetta
2dl maustamatonta tuorejuustoa                        4 liivatelehtä
500g mangososetta                                             0,5dl limemehua
3rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
8 liivatelehtä
1dl limemehua

Huom. vauvojen mangosose on myös okei, mutta jos haluaa enemmän mangoa makuun niin hillo-osastolla on ainakin Bonnen mangosose, joka on 100% mangoa. :)

Sitruunamehu sopii myös limemehun tilalle.

Keksipohja:
200g Digestive keksejä
75g voita
 
                                                   Valmistus
 
 
- Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ja painele seos vuoan pohjalle. Jätä jääkaappiin asettumaan.
- Liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, jogurtti, mangosose ja sokeri.
- Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liota liivatteet mehuun. (ensin kylmään veteen). Kaada kokoajan sekoittaen massan sekaan.
 
-Vuoan voi voidella/öljytä jotta kakku irtoaa valmiina paremmin ja reunasta tulee siistimpi. Voi myös käyttää reunakalvoa, jolloin tulee vielä siistimpää.
-Siirrä hyytymään jääkaappiin. Vähintään neljäksi tunniksi.
 
Kiille:
 
-Liota liivatteet n.5min kylmässä vedessä. Purista kuiviksi ja sulata kuumaan limemehuun. Sekoita mangosose joukkoon tasaisesti sekoittaen ja kaada vuokaan päällimäiseksi. Anna hyytyä noin 2h.
 
Helpointa on tehdä kakku kiillettä lukuun ottamatta valmiiksi illalla ja viimeistellä kiille aamulla/seuraavana päivänä valmiiksi :)
 
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti