tiistai 6. tammikuuta 2015

Focacciaa

Mun ihanat ystävät ilmoittivat että haluaa tulla mun luo aamupalalle ! Porvoosta saakka bussilla he saapuivat, ja ajattelin sitten herätä 6.45 leipomaan focaccia leipää.. ? Mietin välillä kyl oonko ihan normaali :D

Tarjolla oli myös banaanilettuja, kaurapuuroa, viinirypäleitä, teetä sekä appelsiinimehua!Muita kuvia ei rupattelun lomassa kerennyt ottaa.

Nooh, heräsin 4h yöunien jälkeen kauppaan ostamaan hiivan.. Jonka siis unohdin ostaa edellis iltana. Ja eikun leipomaan !

Ekaa kertaa käyttöön pääsi uusi Kitchen Aid baby! Oon toivonu tota koko syksyn ja sain sen vihdoin joululahjaksi <3 Hyvin toimi. Ääni oli todella hiljanen! Tein taikinaa puoli kahdeksalta aamulla.. Ja ääni ei ollut yhtään häiritsevä !:D Tai no ehkä kämppikset ois heränny jos ois ollu kotona.. Mutta ei naapurit sentää haha..




Focaccia pellillinen

3 1/2 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
25 g tuoretta hiivaa
1,5 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Alkuperäinen ohje on Wicked sweet kitchen blogista, jota vähän muokkailin omaan makuun!

----> Hiiva ripotellaan veden sekaan. Sekoitetaan. Sitten joukkoon öljy, hunaja ja suola. Itse laitoin suoraan Kitchen Aid kulhoon. Ja kone päälle ja jauhot ripotellen sekaan. Taikina on valmis kun se ei tartu enää kulhon reunoihin, ja lähtee helposti pois sieltä. Muovi päälle ja kohotus aika 30min.

---->Seuraavaksi kannattaa valmistella mitä haluaa laittaa leivän päälle. Vain mielikuvitus on rajana:D Itse halusin päälle mustia oliiveja, fetajuustoa, sipulia, valkosipulia, rosmariinia ja sormisuolaa !
Oliiviöljy on ainoa must be.

----->Sitten öljytään pelti, ja kumotaan taikina pellille. Käsin saa paineltua sen kätevästi joka puolelle, ja sitten voidellaan RUNSAALLA oliiviöljyllä :) Ja kohotellaan vielä 30min.

----->Uuni päälle 250 asteeseen.

----->Seuraavaksi päälle haluttavat täytteet. Fetajuustot varsinkin kannattaa painella sormin, niin että ne uppoaa taikinaan. Muut ainekset sitten vain päälle. Öljyä voi laittaa taas hieman, (leipä imee sitä ihan hulluna) ja lopuksi rosmariini ja suola! Sitten vain uuniin.

---> Paisto aika 10-12min kunnes sopivan värinen.

Siinä välissä kun laitoin leivän uuniin, juoksin kavereita vastaan metrolle ja kotiin tullessa otin leivän pois :D


Ja en kerennyt edes ottamaan valmiista leivästä kuvaa... Siinä puoliksi syöty pellillinen. Hyvin maistui.



<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti